Campagne Sonos voor een goed humeur

Campagne Sonos voor een goed humeur
238

Met de Sonos One betreedt Sonos de stemgestuurde speakermarkt en daarbij hoort een nieuwe campagne. Meer dan twintig topartiesten, waaronder Pearl Jam, Radiohead, Kraftwerk en Tame Impala, werken mee aan de campagne om aan te tonen hoe Sonos de stemming in je huis kan resetten. Sonos legt de nadruk in de spotjes op de muziek zelf; dat de nieuwe speaker stemgestuurd is, lijkt in de campagne bijzaak. Het gaat om de muziek en wat die met ons doet.

Een van de commercials start met een huilende tiener op zijn kamer. ,,Play ‘Incomplete Kisses’ by Shampa,” zegt hij en hij ploft neer op zijn bed. Als zijn moeder op zijn kamerdeur klopt, zegt hij tegen zijn device:  ‘Play hardcore’, waarna opzwepende muziek uit zijn speaker schalt. Zijn moeder komt binnen en ziet haar zoon huilen. ,,Play last song,” zegt ze en het eerste liedje staat weer op. ‘From heartbreak to healing’ komt in beeld.

In een ander spotje zien we eerst een man alleen thuis. Hij pauzeert de romantische muziek die hij heeft opgezet als hij zich realiseert dat zijn vrouw die avond laat thuis zal zijn van haar werk. Als zij uiteindelijk thuiskomt, tikt hij op de speaker, waarna de romantische muziek weer start. ,,Play song in the bedroom,” zegt de vrouw en de commercial eindigt met de tekst: ‘From working late to midnight date’.

,,Het basisidee is dat het juiste nummer, op het juiste moment, je stemming echt kan resetten en je ervaring kan veranderen,” aldus Sonos VP Global Brand Dmitri Siegel. De campagne is daarom niet gebouwd rond één muzieksingle, maar draait om uiteenlopende muzieksoorten, liedjes, genres en artiesten die de verhaallijnen ondersteunen. ,,Het gaat om al die verschillende momenten, niet om het coolste of nieuwste nummer, maar om het vinden van de juiste muziek die past bij het moment.’’