Campagne Film Festival Rotterdam: ‘Meet the humans op Planet IFFR’

Campagne Film Festival Rotterdam: ‘Meet the humans op Planet IFFR’
250

Afgelopen jaar stond het International Film Festival Rotterdam in het teken van Planet IFFR, de plek waar cinema een landschap creëert. De editie van dit jaar, de 47e, staat in het teken van de bewoners van die planeet, de ‘humans of Planet IFFR’. De mens met al zijn tegenstrijdige kwaliteiten is dit jaar het middelpunt van het festival en de campagne richt een wetenschappelijke blik op dit eigenaardige landdier.

,,Het programma van IFFR houdt ons een spiegel voor: wij zijn allemaal humans of Planet IFFR,” aldus Festivaldirecteur Bero Beyer. ,,IFFR is de plek waar we films met alternatieve visies vieren. Het is een state of mind waarin we onszelf en de wereld om ons heen opnieuw bekijken via cinema. We noemen deze plek Planet IFFR. Wanneer we dichterbij komen, zien we dat het oppervlak krioelt van de fascinerende wezens. Gevoelige schepsels die het ene zeggen, maar het andere bedoelen. Creaturen die dankzij hun grote brein abstract kunnen redeneren, maar de meeste keuzes in hun leven toch op hun gevoel baseren.

Verfijnde zoogdieren die beweren feiten te koesteren, maar zich in werkelijkheid tot elkaar verhouden via de subjectieve realiteiten die we kennen als verhalen. Op weg naar IFFR zullen we veel van deze mensen ontmoeten: filmmakers, artiesten, filmprofessionals, denkers en het publiek. Samen herkennen ze zichzelf in de beelden en geluiden op het grote scherm, wanneer ze elkaar persoonlijk ontmoeten en als ze in de spiegel kijken. Zij zijn de humans of Planet IFFR.”