&C van Chantal Janzen heeft meeste nieuwe volgers

&C van Chantal Janzen heeft meeste nieuwe volgers
196

In het tweede kwartaal van 2017 is het aantal likes/volgers van &C met 58% gestegen. Het is daarmee het snelst groeiende magazine-merk op social media. Dit is een van de conclusies die de Magazine Media Associatie (MMA) trekt uit de Social Media Monitor, waarbij zo’n 100 magazine-merken onder de loep zijn genomen.

 
Bijna 10 miljoen likes/volgers hebben de magazine-merken in het tweede kwartaal van dit jaar in totaal. Dit is 7% meer dan in het vorige kwartaal. Instagram en YouTube laten de grootste stijging zien. Op beide kanalen stijgt het aantal volgers met 10%. Met uitzondering van Google+ groeit het aantal likes/volgers op alle social mediakanalen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Percentage likes/volgers per kanaal
De meeste likes/volgers hebben de magazine-merken op Facebook (54%). Twitter en Instagram hebben beiden een aandeel van 19% en komen daarmee samen op de tweede plek. Instagram is van deze twee de stijger; het aandeel Instagram stijgt ieder kwartaal en eindigt nu gelijk met Twitter.

 


 
 
 
 
 
 
 
Aantal likes/volgers per magazine-merk
Voetbal International en LINDA. hebben net als bij de vorige monitor de meeste likes/volgers en voeren de lijst aan; zij eindigen op plek 1 en 2. VTwonen staat op plek 3 en Elle op plek 4. De meest opvallende verandering in de lijst is de opkomst van &C. Het magazine-merk van Chantal Janzen stijgt 58% in populariteit op social media.

Op een aantal kanalen waarop &C actief is, staat het merk inmiddels in de top 10 van populairste magazine-merken. Andere stijgers zijn AD Magazine (54%) , Plus Magazine (37%), Stijlvol Wonen (28%), Story (27%), Royalty (25%), Men’s Health (23%) en Juist (20%). Bijna alle onderzochte merken kregen vorig kwartaal meer likes/volgers.

 


 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie over de Social Media Monitor vind je op de site van MMA.