Businessapp WhatsApp stap dichterbij

Businessapp WhatsApp stap dichterbij
324

WhatsApp werkt aan een standalone business app om bedrijven te helpen beter via het platform te communiceren met hun klanten, schrijft The Drum. Al eerder werd bekend dat WhatsApp bezig was met de ontwikkeling van een dienst, speciaal gericht op bedrijven, maar nu is meer bekend geworden over hoe de business app eruit zal komen te zien. WhatsApp test namelijk verschillende tools via een pilotprogramma.

Op de FAQ-pagina van WhatsApp legt het platform uit dat er drie verschillende business accounts zullen zijn. Bij een ‘verified’ account weet WhatsApp zeker dat de afzender echt een bedrijf is. Dit account is herkenbaar aan een groen vinkje. Bij een ‘confirmed’ account heeft WhatsApp vastgesteld dat het account-telefoonnummer overeenkomt met het telefoonnummer van het bedrijf. Dit account is herkenbaar een het grijze vinkje. Een ‘business account’ is niet geverifieerd of bevestigd door Whats App, maar maakt wel gebruik van de WhatsApp business app. Deze laatste categorie is herkenbaar door een grijs vraagteken.

Particulieren die via WhatsApp communiceren met bedrijven, krijgen via speciale tools meer controle over hun interactie met bedrijven. Zo kunnen zij bedrijfsaccounts bijvoorbeeld blokkeren en spam rapporteren, direct binnen de app.