Burberry gaat zich (ook) focussen op e-commerce

Burberry gaat zich (ook) focussen op e-commerce
1218

Steeds vaker maken ook luxemerken hun producten beschikbaar via e-commerce. Modemerken die online altijd nog een beetje met argusogen bekeken, gaan om en zetten verdere stappen in de wereld van e-commerce. Zo maakte het Britse luxemerk Burberry - van die iconische ruit - bekend een samenwerking te starten met de online retailer in luxeproducten Farfetch om daarmee het wereldwijde bereik van het merk uit te breiden naar jongere ‘tech-savvy’ klanten.

In meer dan 150 landen kunnen de producten van het Britse modehuis nu online besteld worden via de online retailer. Farfetch werkt vanuit Londen. Het is een marktplaats voor high-end merken, zonder eigen voorraad. De e-commercespeler verkoopt producten van meer dan 700 winkels. Alle Burberry-producten, van de bekende sjaals en luxe jassen tot accessoires, zullen via het online platform verkrijgbaar zijn voor online klanten uit de hele wereld.

Het aandeel online in de totale omzet van luxeproducten was vorig jaar nog maar 9 procent, maar dit percentage zou wel eens sterk kunnen groeien, verwacht Bain & Company, naar 25 procent in 2025. Het lijkt er dan ook op dat ook de luxe modemerken hun initiële afkeer van online kwijtraken en ook zij de kansen zien die online verkopen biedt.