BMW test augmented reality op Snapchat

BMW test augmented reality op Snapchat
372

BMW is het eerste merk dat Snapchats nieuwe augmented reality ‘trial’ Lens gebruikt om consumenten te laten zien hoe een product er in het echt uitziet zonder dat hij daarvoor de showroom hoeft te bezoeken, schrijft The Drum. BMW gebruikt deze nieuwe technologie voor de promotie van het nieuwe X2-model.

Het automerk hoopt met dit ‘speelse’ medium een jonger publiek aan te spreken. ,,We wilden onszelf op een organische manier in de wereld van Snapchat en zijn gebruikers gaan begeven,” aldus Jörg Poggenpohl, BWM’s Global Head of Digital Marketing. ,,Dit is de meest betekenisvolle manier om onze fans te adresseren op een manier die past bij het kanaal en de doelgroep.”

Deze zomer liet Snap weten al enige tijd aan deze Lens te werken en het techbedrijf hintte toen al op een mogelijke samenwerking met BMW door te laten weten dat het een goede merkpartner zou zijn. Snap’s head of consumer, app en gaming Fintan Gillespie zei toen dat ,,je je [met deze Lens] voor kunt stellen hoe een nieuwe BMW op jouw oprit zou staan of een Burberry-handtas op je bureau.”

Snapchatters kunnen de AR-uitvoering van de BMW X2 ‘customizen’ door de kleur te veranderen en de auto te bewegen om hem zo van verschillende hoeken te bekijken. De Lens kan door Snapchatters ook opgeroepen worden door naar boven te swipen in de verticale video-advertenties van BMW in Snapchat.

Meerdere retailers, waaronder Ikea en Gap, bieden al AR previews aan hun klanten en experimenteren met deze technologie. Volgens The Drum biedt Snap andere mogelijkheden, doordat merken via het social platform 178 miljoen gebruikers per dag bereiken. Niet alleen voor merken biedt dit kansen, ook voor Snap zelf kan deze trial AR Lens een manier zijn om op een andere manier inkomsten te genereren dan concurrenten Instagram en Facebook.