Binnen drie jaar winkelt één op de vijf Nederlanders met zijn stem

Binnen drie jaar winkelt één op de vijf  Nederlanders met zijn stem
284

In de Verenigde Staten wordt het al steeds gewoner: online winkelen met je stem. Deze week blijkt uit onderzoek van ABN AMRO en Q&A onder 1200 consumenten en 87 retailers dat ‘voice assisted shopping’ nu ook echt naar Nederland overwaait. Hun belangrijkste conclusies: in 2021 winkelt 1 op de 5 Nederlandse consumenten stemgestuurd, tweederde van de retailers gaat binnen drie jaar voice assisted shopping aanbieden en goede bewaking van consumentendata is noodzakelijk om het vertrouwen te vergroten.

Apple’s Siri, Google’s Assistent en Amazons Alexa, we kennen ze allemaal toch vooral nog uit de VS, maar uit deze insights blijkt dat het niet lang meer duurt voordat we ook in Nederland gewend zullen zijn geraakt aan deze manier van online winkelen. De weg naar een internet zonder schermen lijkt hiermee nu echt ingeslagen. En het is eigenlijk ook veel logischer om dingen met je stem te sturen in plaats van door te typen. ,,Kopen wordt een dialoog met een device. Zonder scherm,” zo voorspelde Danny Devriendt, managing director van strategisch communicatiebureau IPG/Dynamic in Brussel, eerder dit jaar al tijdens het jaarlijkse MWG Mediacongres in Amsterdam. Zijn verhaal wordt door dit nieuwe onderzoek verder ondersteund met cijfers.

Op dit moment is een op de tien consumenten in Nederland bereid om producten stemgestuurd te kopen. In 2021 is dit gestegen naar 18 procent. Onder ‘early adaptors’ is dat tegen die tijd zelfs 33 procent. Gemak is het belangrijkste argument om over te gaan op voice assisted shoppen. Veiligheid is een belangrijk thema, aangezien 42 procent van de consumenten vraagtekens zet bij de betrouwbaarheid van stemgestuurd winkelen. Zij gebruiken ook liever hun eigen smartphone hiervoor dan een apart voice apparaat. Consumenten zijn vooral bereid stemgestuurde aankopen te doen bij supermarkten, elektronicawinkels en drogisterijen.

De consument kan het wel willen, maar er moet ook aanbod zijn om van stemgestuurd winkelen echt een succes te maken. Daarom zijn ook retailers betrokken bij het onderzoek. Ruim zes van de tien retailers beschouwen stemgestuurd winkelen als een kans. Binnen drie jaar verwacht 56 procent dit alleen of - om de kosten te drukken - met een partner te gaan aanbieden. Op dit moment is een op de tien retailers bezig met het aanbieden van deze manier van winkelen; van hen is driekwart van plan hier binnen drie jaar echt werk van te maken. Winkeliers zien als belangrijkste voordelen dat het aankoopproces gemakkelijker wordt, hun bedrijf toekomstbestendiger en zij verwachten een sterke groei van dit koopkanaal.

,,Nederland hoort bij de Europese online koplopers en de trend om ook in ons land stemgestuurd winkelen via een app of device te omarmen, biedt kansen. Er moet wel worden geïnvesteerd in de veiligheid van voice assisted shopping om het vertrouwen van de consument te vergroten,” zegt Henk Hofstede, Sector Banker Retail van ABN AMRO. ,,De acceptatiegraad onder consumenten gaat in de komende drie jaar echter sterk stijgen en ook retailers zijn enthousiast. Hierbij is het ontwikkelen van een effectieve voice-strategie cruciaal. […] Ook moeten retailers een hoge prioriteit geven aan privacy en de bewaking van consumentendata, om nog bestaande drempels voor consumenten weg te nemen.”

Het volledige rapport is hier te downloaden.