Beyoncé ambassadeur #FreedomForGirls

Beyoncé ambassadeur #FreedomForGirls
136

Onlangs is een nieuwe campagne gelanceerd die aandacht vraagt voor de rechten en het welzijn van meisjes, waar ook ter wereld. Beyoncé treedt op als campagne-ambassadeur met haar nummer ‘Freedom’. De bijbehorende korte film is deze week via YouTube verspreid en in 45 landen werd er op Google’s homepage naar gelinked.

#FreedomForGirls is de opvolger van #WhatIReallyReallyWant, de wereldwijde campagne voor vrouwenrechten van vorig jaar. De campagnenaam was toen verbonden aan het 20-jarig jubileum van de debuutsingle van de Spice Girls; ‘Wannabe’. Het nummer werd nagesynchroniseerd door vrouwen van over de hele wereld om aandacht te vragen voor het welzijn van vrouwen en meisjes.

Dit jaar richt de campagne zich specifieker op meisjes en de uitdagingen die zij in veel landen hebben. Kijkers worden opgeroepen de video te delen en te laten weten wat #FreedomForGirls voor hen betekent. De campagne vraagt onder andere aandacht voor de ‘Global Goals’ van de Verenigde Naties en het werk van organisaties als Unicef, BeyGood4Burundi, One campaign, Global Citizen, Girls Not Brides, Malala Fund, Plan International, Chime for Change, Equality Now en Freedom United.

De korte film is geregisseerd door MJ Delaney en werd opgenomen in verschillende landen. Waar de film van vorig jaar speels en optimistisch was, is die van dit jaar veel meer een protest geworden, waarin opgeroepen wordt tot actie.