Betalen met bitcoins bij KFC

Betalen met bitcoins bij KFC
442

KFC Canada heeft een marketingstunt bedacht rond de bitcoin. Je kunt er je bucket met kip en friet afrekenen met bitcoins. Al zegt KFC op zijn Facebook- en Twitter-accounts eigenlijk niks te begrijpen van die hele cryptocurrency, toch kun je ze bij de fastfoodketen inruilen voor een ‘Bitcoin Bucket’, want ‘ook al weten we niet precies wat bitcoins zijn, of hoe ze werken, dat zou niet tussen tussen jou en wat ‘finger lickin good chicken’ moeten staan, aldus KFC Canada op Twitter.

 


Ook op de Facebookpagina probeert de Canadese KFC de Bitcoin Bucket aan de man te brengen met teksten als: ‘Investeer in het originele recept. Vermijd alt-recepten’, ‘Het is de 20-dollar-bucket, maar dan meer futuristisch en een beetje verwarrend’. Het Facebookbericht vraagt ook of cryptocurrency net zo betrouwbaar zijn als het geheime recept van KFC’s kolonel.Via de berichten op social media wordt de klant doorverwezen naar een speciale KFC Canada-pagina, waar hij kan lezen dat, ondanks de ups en downs van de bitcoin, de kip altijd goed is. De boodschap wordt geïllustreerd door een bucket met daarop geprojecteerd de constant wisselende waarde van de bitcoin.

KFC bedenkt vaker dit soort stunts waarbij de fastfoodketen inhaakt op actuele zaken. The Drum somt er een aantal op: beroemdheden die op de plek van de kolonel gingen zitten, zonnebrandcrème met kippengeur om te voorkomen dat je verbrandt, buckets gebruiken als step dance drums en een kipsandwich die de ruimte in gaat.

Helaas is de Bitcoin Bucket niet verkrijgbaar in Nederland. Alleen in Canada zelf kun je met je bitcoins terecht bij de KFC.