Apple kondigt nieuwe Apple TV en besturingssyteem aan

Apple kondigt nieuwe Apple TV en besturingssyteem aan
0
0
444

Apple fans opgelet: tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC kondigde het bedrijf zijn nieuwe ontwikkelingen aan.

 
De hoofdrol is dit keer onder andere voor Siri, een systeem dat voorheen alleen te gebruiken was op de iPhone. De assistent wordt nu toegevoegd aan het nieuwe Mac-besturingsysteem MacOS. Hiermee kun je nu niet alleen het internet doorzoeken, maar ook lokale bestanden doorzoeken, muziek afspelen of een bericht sturen.

Met de nieuwe mogelijkheden voor de Apple TV wil Apple nog meer entertainment naar onze huiskamers brengen. Er komt een nieuwe app voor de iPhone die kan worden gebruikt om de settupbox te bedienen. Ook Siri is aan de Apple TV toegevoegd. Met de stem kun je voortaan zoeken naar genres of Youtube-video’s. Nieuw is ook de afstandsbediening waarmee gebruikers de mediabox nog beter kunnen bedienen.

Extra op de Apple TV is de Dark Mode. Hiermee is het mogelijk om de interface van je Apple TV donkerder in te stellen. Apple heeft het bovendien makkelijker gemaakt om nieuwe apps te installeren. Stel dat je een video-app op je iPhone hebt gedownload, dan heeft deze voortaan ook een tvOS-versie, en wordt automatisch op je Apple TV gedownload. Hiermee worden apps steeds belangrijker.
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft