Apple Australië maakt pro-homohuwelijk campagne

Apple Australië maakt pro-homohuwelijk campagne
1258

Apple heeft in Australië een nieuwe iPhone X-campagne gelanceerd, waarin de hoofdrol is weggelegd voor het homohuwelijk. In de campagne met de naam ‘First Dance’ zijn liefdevolle beelden te zien van verschillende huwelijksfeesten van homoseksuele stellen. Pas enkele maanden geleden werd het homohuwelijk in Australië gelegaliseerd.

 
https://youtu.be/VjlNKiH1iBk

 
‘First Dance’ is onderdeel van de campagnereeks ‘shot on iPhone X’ en de huwelijksceremonies in het spotje zijn dan ook gefilmd met de camera van de iPhone X. Ze worden omlijst door ‘Never Tear Us Apart’, vertolkt door de Australische zanger Courtney Barnett. Net als in de andere spotjes uit deze campagne is het opvallend dat er reclame wordt gemaakt voor een smartphone zonder dat er ook maar een telefoon in beeld komt.

Niet alleen komt deze campagne net na de aanpassing van de Australische wet die het homohuwelijk nu toestaat, ook valt deze samen met het homo-festival Mardi Gras in Sidney. Zondag eindigt dit festival met een LGBTIQ parade en feest (LGBTIQ staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender/Transsexual, Intersex en Queer/Questioning).