Amazon lanceert campagne voor eigen fashionmerk

Amazon lanceert campagne voor eigen fashionmerk
106

Amazon lanceert de eerste reclamecampagne voor het eerder geïntroduceerde, eigen inhouse kledingmerk Find. Daarmee zet Amazon de eerste schreden op de trap die fashion heet.

De reclamecampagne voor Find is te zien in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. De mediamix beslaat zowel outdoor als digital. En natuurlijk speelt Amazons eigen website een prominente rol in de campagne. Met de reclame wil Amazon naar eigen zeggen laten zien ‘een unieke kijk op de huidige mode en street styling’ te hebben. De collectie van Find bestaat uit bijzondere stukken, zoals een opvallende rode jurk, roze laarzen, maar ook een tijdloze trenchcoat.

De reclamecampagne is het eerste duidelijk, zichtbare teken van Amazons ambitie om de fashionindustrie vanuit een disruptor-rol op te schudden. Toen Find in april werd gelanceerd had Amazon overigens andere plannen met het merk. De collectie bestond toen uit meer basic en goedkope items. Amazons CEO Jeff Bezos zei onlangs dat het zijn ambitie voor Amazon is tweehonderd miljard dollar uit online sales te genereren. Om dit te bereiken moet het bedrijf volgens hem ‘eerst leren hoe het food en kleding verkoopt’.