AllOut moet voorspelbaarheid MWG Congres doorbreken

Allout
0
0
9052

Het jaarlijkse MWG-congres is verplichte kost voor marketeers. Alleen werd het een beetje voorspelbaar en gezapig, klonk het de laatste jaren in de wandelgangen. Met AllOut slaat het MWG-bestuur een nieuwe weg in. Een halve dag lullen over goede content, een avondje prijzen uitreiken en dan feest.

Voor een beetje marketeer is het MWG Congres het jaarlijkse hoogtepunt qua marcom events. Al jaren gehouden in februari, dus was het misschien even schrikken toen er begin dit jaar niets op de kalender stond. 'Het zal toch niet…?', dachten sommigen. De editie van 2018 was niet spectaculair, maar toch. Al snel kwam er duidelijkheid. Dit jaar komt er geen MWG-congres in februari, maar valt het congres samen met de uitreiking van de AMMA's (Annual Masters of Media Awards) in mei.


Mediafestival
Onder de naam AllOut is een nieuw mediafestival geboren. Letterlijk, want het congres wordt dit jaar gehouden op het Thuishaven festivalterrein in Amsterdam. Met drie duidelijke onderdelen. 's Middags worden de nieuwste ontwikkelingen en beste cases in de media besproken tijdens Outspoken. 's Avonds maken Geraldine Kemper en Jan Versteegh de veertien winnaars van de AMMA's bekend tijden Outstanding. Daarna gaat het feest los tijdens Outrageous, compleet met surprise-act.


Vernieuwing
Een vrij drastische stap, beaamt MWG-voorzitter Eric Kip, in het dagelijks leven algemeen directeur van Exterion Media. ,,Ook wij hoorden de kritiek en die was terecht. Die laat zich nog het best vertalen in voorspelbaarheid. Je gaat naar binnen in een zaal, hoort de hele dag sprekers praten rond een bepaald thema, je netwerkt wat tijdens de lunch en diner en 's avonds is er een feest. Als bestuur hebben we toen gezegd: we missen de vernieuwing in het grootste evenement dat we hebben," zegt hij. ,,Hetzelfde gold voor de uitreiking van de AMMA's. Ook daar wilden we onszelf uitdagen en meegaan met de tijd."


Beleving
Een noodzakelijke omslag dus. ,,Niet om te overleven, maar om te zorgen dat je blijft verrassen. Je moet jezelf scherp houden. Daarom is het ook goed dat bestuursleden van MWG om de drie jaar wisselen. Wij zijn dit keer meegegaan in de trend van festivals en events. Bezoekers zoeken beleving," aldus Kip.


Twee dagen
Of het de juiste stap is moet 16 mei blijken. Ook voor een branchevereniging als MWG,die al sinds 1971 bestaat, is stilstand achteruitgang. Zeker in de snel veranderende mediawereld. Het congres werd tot 2012 gehouden in Noordwijkerhout en duurde tot en met 2010 zelfs twee dagen. ,,Maar dat konden mensen in drukke tijden niet meer verkopen op het werk. Daarom is het congres teruggebracht naar één dag. Ook is het daarna naar Amsterdam verhuisd," vertelt Kip.


Kiezen
Het nieuwe idee is dus om de twee events op één dag te combineren en alles op een echt festivalterrein te houden. De eerste spreker begint pas om 11.30 uur, anders wordt de dag te lang. Ook vindt niet alles plaats op een centraal podium, maar verspreid over een circustent, een loods, een kas en zelfs een kleinschalig café. Dat wordt kiezen dus. Luisteren naar CCO Peter van der Vorst van RTL of naar hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NU.nl? Naar Accenture of Linda TV, TMG of IDTV? ,,Zo maken we de keuzevrijheid groter en kun je het programma meer op jezelf afstemmen. Dat maakt het dynamischer," legt Kip uit. 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft