Alibaba’s Tmall brengt consumentengedrag Chinese vrouwen in kaart

Alibaba’s Tmall brengt consumentengedrag Chinese vrouwen in kaart
206

Tmall, het e-commerceplatform waarop buitenlandse en binnenlandse merken en verkopers hun producten verkopen aan de Chinese consument, heeft tijdens de Tmall Beauty summit een verslag naar buiten gebracht over de vraag naar beautyproducten en trends onder Chinese vrouwen. De belangrijkste conclusie van Alibaba’s Tmall is dat de vraag naar beautyproducten extreem hoog blijft, wat China een key markt maakt voor zowel binnen- als buitenlandse beautymerken, zo schrijft The Drum. Het is tijd voor Chinese consumenten ‘girl power’.

Verder blijkt uit het onderzoek dat er een groeiende vraag is naar producten met ‘unieke’ eigenschappen, wat kansen biedt voor niche merken. Ook Koreaanse natuurlijke haarproducten, Franse cosmetica en Chinese verzorgingsproducten op basis van kruiden zijn in trek. De helft van de verkopen aan beautyproducten ging naar Chinese merken, de andere helft werd besteed aan buitenlandse merken. Chinese vrouwen zijn steeds bewuster bezig met hun uiterlijk, waardoor de vraag naar cosmetica, kleding en accessoires toeneemt.

Voor merken is de Chinese vrouw daardoor een aantrekkelijke klant. Zeker ook omdat uit het onderzoek blijkt dat zij niet alleen vaak koopt, maar ook veel herhaalaankopen doet. Meer dan drie miljoen vrouwen kochten in het afgelopen jaar meer dan vijf lipsticks op Tmall en meer dan 350.000 vrouwen kochten in die periode meer dan twaalf handtassen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Tmall en Kantar Worldpanel en de insights uit de studie zijn gebaseerd op consumptie-analyse van 40.000 Chinese huishoudens en meer dan 30.000 vrouwelijke consumenten in de periode 2015 – 2017.