Aldi zet ‘Kevin the Carrot’ weer in als kersttroef

Aldi zet ‘Kevin the Carrot’ weer in als kersttroef
282

In 2016 hielp het karakter Kevin the Carrot Aldi aan een omzetgroei van 15,1 procent in het Verenigd Koninkrijk. De aandoenlijke wortel won de harten van consumenten en bracht de discountsuper een miljoen nieuwe klanten die in heel 2017 zorgden voor 1,1 miljard euro aan extra verkopen, zo meldt Marketing Week. Aldi wil kijken of hetzelfde trucje weer werkt en zet Kevin opnieuw in tijdens de Kerstcampagne.

In de campagne die dinsdag in het Verenigd Koninkrijk van start ging, is wortel Kevin op liefdespad en probeert hij de vrouwelijke wortel Katie voor zich te winnen. De 60 seconden commercial zal te zien zijn op tv, in bioscopen, in de pers, via social, in store en digitaal. Als Kerst dichterbij komt, zullen ook kortere 20- en 30-seconden commercials voorbij komen om de consument verbonden te houden met het merk en de verhaallijn.

Een deel van de opbrengsten uit de verkoop van merchandise - denk aan Kevin- en Katie-knuffels, tassen en boeken - wordt gedoneerd aan de Teenage Cancer Trust. Dat is mooi, maar Aldi zet de wortels toch vooral in, omdat de super opnieuw hoopt op een recordomzet in de decembermaand.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Millward Brown zou blijken dat Aldi’s Kerstcampagne het vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk beter deed dan die van concurrenten, zoals Lidl, Sainsbury’s en Tesco. ,,We groeiden significant sneller dan de grote vier, dus we zijn erg verheugd met die resultaten,” zei Adam Zavalis, marketing director van Aldi UK, maandag tegen Marketing Week.

Zavalis hoopt dat het goed uitpakt dat Aldi nu met een vervolg op de campagne van vorig jaar komt. Waar de meeste supermarkten en adverteerders steeds met iets nieuws willen komen, denkt hij dat je niet te veel moet sleutelen aan een succesvol karakter. Sequels zijn geen garantie voor succes, weten ze natuurlijk ook bij Aldi, dus Zavalis hoopt wel dat deze tweede campagne met Kevin the Carrot een Empire Strikes Back van Star Wars wordt en geen Grease 2.