AI-technologie matcht merk met juiste influencer

AI-technologie matcht merk met juiste influencer
0
0
1166

Marketing via influencers is een echte groeimarkt, maar hoe koppel je de juiste influencer aan je merk? Artificial Intelligence is het antwoord. Het zou het mogelijk maken om voor elk bedrijf – groot en klein – binnen een uur een relevante campagne op poten te zetten en daarmee flink te besparen op tijd.

Twee op de drie marketeers wil het influencer marketingbudget dit jaar vergroten, zo blijkt uit de studie Influencer Marketing Hub 2017. Hiermee is influencer marketing, volgens dit onderzoek, zelfs de snelst groeiende nieuwe vorm van marketing.

Steeds moeilijker is het in deze markt de juiste influencers aan je campagnes te koppelen als merk. Marketeers staan in de rij voor de grote influencers, maar de micro-influencers – met kleinere, maar trouwe groep volgers – kunnen minstens zo interessant zijn. Hoe vind je die? Volgens het Nederlandse Join ligt de oplossing bij Artificial Intelligence. De tech startup heeft een marketingplatform ontwikkeld waar vraag en aanbod in influencer marketing volledig geautomatiseerd samenkomen. ,,Join heeft ruim 9.500 influencers in 32 landen. Artificial intelligence helpt ons in onze groeiende database relevante matches te blijven maken,” aldus Paolo Martorino, CEO en medeoprichter van Join.

Merken en bureaus, groot en klein, kunnen door middel van het marketing dashboard zelf hun influencer marketingcampagnes opzetten. Dit gebeurt volledig automatisch met behulp van Edwin Knip, CTO van Join: ,,Het opzetten van een campagne kan letterlijk binnen een uur gebeurd zijn. Dit bespaart bureaus en marketeers circa 80% van de tijd.” Na een testperiode in de Benelux breidt Join het influencer marketingplatform nu verder uit in de rest Europa. Het is daarmee de eerste aanbieder van een dergelijk platform in Europa. 
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft