Adobe lanceert volledige ‘automated’ campagne

Adobe lanceert volledige ‘automated’ campagne
0
0
570

Adobe zet alles in op programmatic in haar nieuwste campagne. Het is de eerste keer dat Adobe volledig automated adverteert, schrijft Adweek. De softwaregigant voegt hiermee de daad bij het woord en laat zien dat het concern ervan overtuigd is dat geautomatiseerde inkoop van advertentieruimte binnenkort de enige manier is om advertenties effectief te plaatsen.

,,Het is onze eerste 100 procent programmatic campagne,” aldus Alex Amado, Adobe vp of experience marketing tegen Adweek. ,,We geven hiermee aan de industrie de boodschap dat programmatic echt volwassen is geworden.” Adobe maakt altijd al veel gebruik van programmatic, maar dit is de eerste campagne die volledig programmatic gedistribueerd wordt via alle kanalen: online, social, mobiel en televisie.

Adobe gebruikt voor de campagne Adobe’s eigen programmatic software (Adobe Advertising Cloud, onderdeel van Adobe Experience Cloud) om advertenties te plaatsen. Volgens Keith Eadie, vp of Adobe Advertising Cloud biedt het bedrijf klanten volledige transparantie als zij gebruik maken van deze service.

Marketeers weten volgens Eadie dan ook ,,precies waar hun advertenties getoond zullen worden en hoe hun geld zal worden besteed.” Hiermee distantieert het concern zich dus van de bezwaren die bij sommigen bestaan tegen programmatic na eerdere misstanden bij onder andere Google en Facebook.

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft