Adidas laat zien dat long-form video wél werkt

Adidas laat zien dat long-form video wél werkt
3674

Het is een veelgehoord marketingadvies: maak je video’s nooit langer dan 30 seconden. Adidas breekt met deze ‘regel’ en investeert juist in een serie long-form video’s met micro-influencers van tussen de 9 en de 17 minuten per stuk.

De serie is onderdeel van de campagne rond de Tango Squads en bestaat uit zes afleveringen waarin het ‘Tango Squad FC team’ gevolgd wordt. Dat team is samengesteld uit acht Britse en Europese ‘voetbalgekke’ micro-influencers. In de afleveringen zien we een mix van achter-de-schermen beelden en reclameachtige sportshots.

Florian Alt, vicepresident global brand communications bij Adidas Football vermeldde tijdens Advertising Week Europe een retentieratio van 50 procent voor de langste aflevering, schrijft Marketing Week. Hij voegt daaraan toe dat er geen ‘magische formule’ bestaat voor een engaging video. Marketeers moeten continu blijven meten en hun formats blijven reviewen, maar daarbij dus niet bij voorbaat al bepaalde typen video, zoals long-form, afwijzen.