Absolut Wodka op de barricaden voor gelijke rechten

Absolut Wodka op de barricaden voor gelijke rechten
120

In de nieuwe campagne ‘Make a Better Tomorrow Tonight’ van Absolut laat het wodkamerk mensen van verschillende pluimage met elkaar kussen in een ‘never-ending kiss’. Afkomst, geslacht, leeftijd, klasse: er zitten geen grenzen aan passie, zo maakt de campagne ons duidelijk.

Naast een commercial maakt onder andere een posterreeks onderdeel uit van de campagne voor het nieuwe merkplatform van Absolut. De commercial ‘Equal Love’ speelt zich af tegen de achtergrond van een zwoele avond in de stad. Een passionele kus wordt steeds doorgegeven aan de volgende persoon, zoals in een estafette, ongeacht wie deze persoon is. Absolut steekt met het spotje zijn nek uit voor gelijke rechten voor iedereen; dit standpunt past bij het drankmerk dat in 1981 het eerste mainstream merk was dat adverteerde in gay-magazines.

Het spotje is opgenomen in Kiev en geregisseerd door Somesuch's Aoife McArdle, die eerder verantwoordelijk was voor ‘Daughter’, het spotje waarmee Audi aandacht vroeg voor gelijke rechten tijdens de Super Bowl.Naast de commercial hangt Absolut het Verenigd Koninkrijk ook vol posters met kussende mensen van hetzelfde geslacht: ‘Kiss with Pride’. Het vodkamerk vraagt hiermee aandacht voor het feit dat homoseksualiteit in 72 landen nog steeds illegaal is. De hoofdpersonen op de posters komen uit deze landen. Over de kussende monden staat een Absolut Vodka-fles geprojecteerd in de regenboogkleuren.Fotograaf Sam Bradley maakte de foto’s.