Voel het strand…al in de brochure

Voel het strand…al in de brochure
0
0
3046

Toeristen in de Dominicaanse Republiek bezoeken allemaal dezelfde drie stranden. Jammer, want er zijn er meer dan 200 waar ze uit kunnen kiezen. Een reisbureau bedacht daarom, samen met McCann Santo Domingo, een campagne rond alle verschillende kleuren zand en structuren van al die stranden. In de bijbehorende brochure kunnen reizigers het zand per strand bekijken én voelen.

De economie van de Dominicaanse Republiek is grotendeels afhankelijk van de toeristenindustrie. In 2017 trok het land 5,5 miljoen toeristen. Zij boekten bijna allemaal een vakantie in een van de drie hoofdbestemmingen: de stranden van Punta Cana, Bávaro en La Romana. Andere delen van het eiland profiteren daardoor veel minder van al dat toeristengeld, ook al zijn daar - volgens het reisbureau - minstens zulke mooie stranden te vinden als in de drie toeristenbestemmingen.

McCann Santo Domingo werkte samen met reisbureau ‘Sweet Memories’ aan de campagne met het doel toeristen, die op zoek zijn naar de mooiste stranden, met het fijnste zand te verleiden ook eens een andere bestemming te kiezen. McCann verzamelde daarvoor echt zand van alle 200 stranden. In de brochure is de kleur van de zee op ieder strand te zien en is echt zand van dat strand geplakt, waardoor een kleurenwaaier gemaakt is van de diversiteit van de Dominicaanse stranden.

Van de handgemaakte brochures zijn er 200 gemaakt en deze zijn verspreid onder Dominicaanse consulaten en reisbeursorganisaties over de hele wereld. De digitale versie is voor iedereen beschikbaar en al kun je het zand daar niet voelen, toch krijg je ook daar een echt strandgevoel van.


 

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft