Persil redt geborduurde dieren

Persil redt geborduurde dieren
0
0
2958

Humor en marketing gaan samen in een nieuwe campagne van DDB Mexico voor Persil. Geborduurde dieren op kledingstukken zijn hierin het ‘slachtoffer’ van vlekken op ongelukkige plekken op kleding. Zo wordt de Lacoste-krokodil op een hagelwitte polo getroffen door ketchup en een pinguïn door jam. Gelukkig - zo is de reclameboodschap - zijn de dieren niet fataal geraakt, maar kunnen zij nog gered worden door de kleding te wassen met Persil.

De campagne bestaat uit simpele plaatjes: een geborduurd dier op een witte achtergrond met een rode vlek op de plek waar de kop hoort te zitten. Er is nauwelijks tekst of uitleg, maar toch zal iedereen de boodschap begrijpen. Onderaan de visuele advertenties staat slechts een zinnetje: ‘Save your clothes’ met een subtiele afbeelding van een fles Persil ernaast.

Een foto van een geborduurde zwarte Puma-panter op een kledingstuk met een rode ketchupvlek in plaats van zijn kop als reclame-uiting, het is in ieder geval eens wat anders dat de dertien-in-een-dozijn wasmiddelreclames die we normaal voorgeschoteld krijgen. Humoristisch en origineel.

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft