Lekker kleien in een billboard

Lekker kleien in een billboard
0
0
4472

Hasbro lanceerde afgelopen week een billboardcampagne voor zijn kleimerk Play-Doh waarin het op een creatieve manier laat zien hoe de kleurrijke klei de fantasie van kinderen stimuleert. De campagne ‘Open een pot fantasie’ (‘Open a jar of imagination’) bestaat uit doorzichtige billboards met de contouren van voorwerpen die kinderen aanspreken, zoals een vliegtuigje en een robot. In het hart van dat voorwerp staat een potje Play-Doh. Geen uitleg, geen instructies, alle ruimte voor fantasie.

Het idee achter de campagne van DDB, Colombia en het ontwerp is dat Play-Doh iedereen - kinderen én volwassenen - wil uitdagen om verder te kijken dan alleen het product. Door hun fantasie te gebruiken, kunnen ze zelf bedenken wat het product in potentie allemaal zou kunnen worden.

Hasbro maakt ook gebruik van de invloed van influencers en de media: zij kregen limited edition Play-Doh om het gesprek daarover op gang te brengen. Naast billboards worden ook abri’s in bushokjes ingericht voor de campagne.

,,Play-Doh is het ideale merk voor deze campagne, omdat het zowel voor ouders als kinderen leuk is,” zegt Jonathan Kaplisky, Marketing Director bij Hasbro. ,,De ouders, omdat ze weten dat hun kinderen met Play-Doh hun creativeit ontwikkelen. En de kinderen, omdat het een merk is dat zorgt voor heel veel plezier. Onze verwachting is dat het Play-Doh-potje gezien wordt als een mogelijkheid om fantasie te bieden tegen lage kosten.”

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft