Kerstman knipt haar af uit empathie voor kankerpatiëntjes

Kerstman knipt haar af uit empathie voor kankerpatiëntjes
2934

In Latijns-Amerika is onderstaande Kerstspot onderdeel van Canon’s Kerstcampagne. De ontroerende mini-documentaire volgt de Kerstman bij zijn bezoek aan jonge kankerpatiëntjes. Uit empathie knipt ook Santa zijn witte lokken af.Op Creativity Online vind je een versie met Engelse ondertitels.
In het filmpje figureert José Salomão, net als de afgelopen 11 jaar, als Kerstman. Hij bezoekt het ITACI ziekenhuis, een instituut gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met kanker, onderdeel van de Geneeskundefaculteit van de Universiteit van São Paulo. Hij deelt cadeautjes uit en haalt onverwachts een schaar tevoorschijn en knipt het haar op zijn hoofd af, onder toeziend oog van de verbaasde kinderen.

Canon komt natuurlijk ook voor in het verhaal: een Canon-camera wordt gebruikt om foto’s te schieten van de kale Kerstman met de kinderen. De foto’s worden geprint en opgehangen in de Kerstboom.

De commercial is gemaakt door Dentsu Brazol en is geregisseerd door Georgia Guerra-Peixe van Bossa Nova Films. De reactie van de kinderen is authentiek; zij wisten wel dat de Kerstman zou komen en dat het bezoek gefilmd zou worden, maar niet dat hij zijn haar af zou knippen.