Aldi-commercial in gebarentaal met Maisie Sly

Aldi-commercial in gebarentaal met Maisie Sly
0
0
4580

Vanaf deze week is in het Verenigd Koninkrijk een spotje van Aldi te zien waarin het dove meisje Maisie Sly de hoofdrol speelt. De reclame voor vissticks is de eerste Britse commercial die volledig ‘gesproken’ is in gebarentaal, schrijft Ad Age. Op maandag 14 mei is de spot voor het eerst te zien, tijdens de populaire soap ‘Coronation Street’.

De Aldi-commercial is gemaakt in samenwerking met broadcaster ITV en het bureau McCann U.K. in het kader van de Britse ‘Deaf Awareness Week’, die dit jaar van 14 tot en met 20 mei gehouden wordt. Naast Aldi komen ook Microsoft, Gaviscon, Nurofen, Matalan, Velux, WeBuyAnyCar en Money Supermarket in het Verenigd Koninkrijk deze week met commercials met gebarentaal en ondertiteling.

Maisie is bekend van de korte film ‘The Silent Girl’, waarin zij als zesjarige in 2017 hoge ogen gooide als actrice. De film won eerder dit jaar een Oscar. In het Aldi-spotje, waarin niet gesproken wordt, vertelt Maisie in gebarentaal dat ze zowel van A-merk vissticks houdt als van die van de Aldi. Haar (echte) moeder reageert - ook in gebarentaal - door te gebaren dat ze niet met volle mond mag praten. Het enige geluid in het spotje is de lach van Maisie aan het einde.

https://youtu.be/X-wnd_KTlSY

 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft