Deel 5 videoserie over contentmarketing: Jasper de Kinkelder

Jasper de Kinkelder is contentmanager bij ACSI Publishing, dat zijn gidsen, websites en apps met informatie over campings en kamperen voor echte liefhebbers. De bekende groene gidsen komen ieder jaar uit in zeven talen, de websites en apps zelfs in veertien talen.

 

De Kinkelder vertelt in deze video dat tot voor een aantal jaar geleden alle content letterlijk werd vertaald, maar deze strategie is inmiddels toch echt achterhaald. ,,Voor vier landen creëren wij inmiddels content op maat.”

Dat heeft alles te maken met de grote verschillen tussen kampeerders. ,,Je hebt culturele verschillen, maar ook verschillen in voorkeuren: een Duitse kampeerder zal niet zo snel in Engeland gaan kamperen, maar wel in Kroatië. We hebben daar dan ook native mensen nodig om die content te maken.’’ Het liefst zou De Kinkelder voor ieder land een contentstrategie ontwikkelen en daar kan hij wel eens gelijk in hebben. Waarom? Omdat contentmarketing alles te maken heeft met het opbouwen van je publiek en dat kan je alleen doen door dat publiek perfect te snappen.  

 

BEKIJK OOK DEEL 1 VAN DE VIDEOSERIE OVER CONTENTMARKETING: CARLIJN POSTMA

‘Als je publiek niet naar je verhaal wil luisteren, hoef je het niet te vertellen’

 

BEKIJK OOK DEEL 2 VAN DE VIDEOSERIE OVER CONTENTMARKETING: AART LENSINK

‘Middelmaat is een no-go-area in contentmarketing’

 

BEKIJK OOK DEEL 3 VAN DE VIDEOSERIE OVER CONTENTMARKETING: ATIE DE HEER

‘Doe aan contentmarketing op alle niveaus of doe het niet’

 

BEKIJK OOK DEEL 4 VAN DE VIDEOSERIE OVER CONTENTMARKETING: NANCY SCHUURMANS

‘Contentmarketing werkt, maar we moeten beter kunnen meten’

 

Pin It on Pinterest

Shares