In Singapore heeft Shazam een interactieve campagne gelanceerd om aandacht te vragen voor cyberpesten. De campagne ‘Unmute Daniel’ is gemaakt door MullenLowe Singapore en bestaat uit billboards die een geluid produceren dat niet door het menselijk oor gehoord kan worden, maar wel door Shazam herkend wordt. Op de billboards zien we Daniel zitten en wordt gevraagd om de poster te ‘Shazammen’.

Als je je telefoon op de poster richt en Shazam laat zeggen waar je naar luistert, opent de website unmute.sg en vertelt Daniel dat hij slachtoffer is van cyberpesten. Je hoort zijn verhaal, dat van de pester en dat van een omstander. Het verhaal is gebaseerd op een echte Singaporese cyberpestcase. De voorbijganger krijgt ook tips om cyberpesten te herkennen en tegen te gaan als slachtoffer, ouder of leraar.

,,We vinden het geweldig om samen te werken met de MullenLowe Group voor zo’n belangrijk sociaal initiatief. Het zou zeker ‘als muziek in onze oren klinken’ om te horen dat we een kleine bijdrage hebben kunnen leveren in het vervangen van stilte en angst door bewustzijn en hoop voor ieder cyberpest slachtoffer,” aldus Steve Sos, Shazam’s APAC managing director.

Pin It on Pinterest

Shares