Vanwege de lancering van een nieuwe generatie Nike Free hardloopschoen heeft Random Studio, een Nederlandse experimentele designstudio uit Amsterdam, interactieve installaties gemaakt, schrijft The Drum. De hands-on digitale en fysieke tools illustreren de voordelen van de Auxetic Sole-technologie die het merk gebruikt op een artistieke manier.

Die speciale technologie bestaat uit een gepatenteerde structuur die uitzet en samentrekt tijdens het lopen wanneer de schoen de ondergrond raakt. Nike vroeg Random Studio een interactieve ervaring te creëren voor drie verschillende trainingslocaties in Europa, die op een innovatieve manier duidelijk maakt hoe die nieuwe technologie werkt.

Shares
Het resultaat is een interactief, flexibel scherm waarmee zowel het uiterlijk als de kenmerken van de zooltechniek gedemonstreerd worden. De interactieve ‘mesh’ is een combinatie van visueel programmeren, interactief geluid, backlit projectie en diepte.

De projectie is eerst gebruikt voor trainingsdoeleinden voor Nike’s productspecialisten in Londen, Berlijn en Madrid. Vervolgens was de installatie te zien in Nike Town, Londen. Nu is de installatie ook vertaald naar een applicatie voor de iPad die door Nike ingezet wordt om verkopers in heel Europa te trainen. Dezelfde ‘experience’ is door het bureau geschikt gemaakt voor al deze drie verschillende platformen.

 

Meer over dit project lees je in het artikel op The Drum; daar vind je ook een promotievideo over de installatie.

Pin It on Pinterest

Shares