Facebook lanceert een nieuwe versie van zijn chat-app Messenger, speciaal gericht op kinderen van onder de 13 jaar. Het is de eerste keer dat het social mediabedrijf een app speciaal voor kinderen ontwikkelt. Met de gratis app ‘Messenger Kids’ zegt Facebook ouders een veilige online plek te willen bieden waarin hun kinderen kunnen chatten in een gereguleerde omgeving. Dat Facebook hiermee jonge internetters weghoudt van concurrenten die jongeren meer aanspreken, zoals Snapchat, is natuurlijk mooi meegenomen.

Ouders houden zelf toezicht op wat hun kind in die app uitspookt, omdat zij bepalen met wie kinderen ermee kunnen chatten, en toegang hebben tot de app van hun kinderen via hun eigen Facebook-account. Messenger Kids is om te beginnen alleen te gebruiken binnen de Verenigde Staten. Met de app kunnen kinderen met elkaar of met familie chatten. Daarnaast kunnen ze er video’s en foto’s bekijken en krijgen ze toegang tot augmented reality educatieve informatie.

Facebook zegt in deze kinder-app geen advertenties te gaan vertonen. Ook zullen de data die in de app over de kinderen verzameld worden, niet gedeeld worden met adverteerders op de reguliere Facebooksites. Na installatie van de app kunnen de jonge gebruikers chatten met de contacten die hun ouders hebben goedgekeurd. Ook is het mogelijk een groepschat te starten en kunnen ze videogesprekken hebben. Natuurlijk kunnen kinderen in de app ook gebruik maken van speciale Messening Kids-maskers, emoji’s en andere special effecten, die zijn uitgekozen omdat ze geschikt zijn voor kinderen.

Pin It on Pinterest

Shares