Voor merken is het gepensioneerde deel van de populatie een lucratieve en groeiende markt. Volgens nieuw Brits onderzoek van de Office for National Statistics is het gemiddelde inkomen van een gepensioneerde (in de UK) de afgelopen 40 jaar bijna verdrievoudigd. Een gepensioneerde verdient hiermee gemiddeld 70 procent van een werkende. Ter vergelijking: in 1977 was dit nog 52 procent.

Deze cijfers komen uit Brits onderzoek, maar ook in Nederland zouden marketeers er goed aan doen hun blik niet alleen te richten op de populaire millennials en meer te kijken naar hun ouders en grootouders als doelgroep. Niet alleen groeit het aantal senioren explosief, ook is dit de groep met geld en tijd om dit te besteden. Onder andere Reebok en Nike deden al aan ‘oldvertising’.

Met ruim 7 miljoen Nederlanders boven de 50 jaar in 2020, kun je wel stellen dat ouderen de toekomst hebben. De nieuwe senior is bovendien veel actiever op sociale media als YouTube, Whatsapp en Facebook dan de vorige generatie, waardoor deze groep ook nog eens beter te bereiken is voor de online marketeer.

Pin It on Pinterest

Shares