Deze week maakte Disney bekend voor 1,58 miljard dollar een meerderheidsbelang te hebben verkregen in BAMTech, een bedrijf in streaming technologie. Disney beschikt hiermee over de techniek om eigen streamingdiensten op te zetten; en dat gaat het entertainmentbedrijf dan ook doen. Volgend jaar start Disney een ESPN sportkanaal en vanaf 2019 zijn Disney-films en -series via de eigen Disney streamingdienst te bekijken. Deze wordt eerst gelanceerd in de Verenigde Staten, waarna het concept uitgerold wordt in de rest van de wereld.

Disney vertelde er ook gelijk bij dat dit betekent dat het nieuwe films vanaf 2019 niet meer via Netflix laat streamen en bovendien gaat investeren in eigen films en series die exclusief via de eigen Disney-dienst te zien zullen zijn. In Nederland blijven de huidige Disney-films voorlopig gewoon te zien. Ook blijft Disney de Marvel superheldenfilms en de Star Wars-films aanbieden via derden.

De nieuwe Disney-branded service moet dé plek worden om via subscription-video-on-demand (svod) de nieuwste live action en animatiefilms van Disney en Pixar te zien. De eerste films die in de VS exclusief via de eigen dienst te zien zullen zijn, zijn onder meer Toy Story 4, het vervolg op Frozen en de live actionversie van The Lion King. Naast exclusieve content zullen ook oudere films en series uit de Disney- en Pixarcollectie, van Disney Channel, Disney Junior en Disney XD via de nieuwe streamingdienst te zien zijn.

Netflix laat in een reactie weten dat alle Disney-films, ook in de VS, tot het einde van 2019 te bekijken zijn en dat ook nieuwe films tot eind volgend jaar worden toegevoegd. Ook heeft Disney tot nu toe alleen zijn plannen voor de Amerikaanse markt bekend gemaakt. Voorlopig heeft de komst van de nieuwe exclusieve Disney-betaaldienst dan ook geen gevolgen voor het Netflix-aanbod in Nederland.

Pin It on Pinterest

Shares