Zowel marketeers als consumenten hebben steeds minder vertrouwen in digitale advertentiekanalen. Uit een nieuw rapport van de CMO Council blijkt dat social media bovenaan de top 5 van minst betrouwbare bronnen staat. Ruim 60 procent van de respondenten zou meer vertrouwen hebben in een social media-advertentie als deze via een meer traditioneel advertentieplatform verspreid zou zijn.

De voornaamste reden voor het gebrek aan vertrouwen is de verwerpelijke content die via dezelfde digitale kanalen verspreid wordt. Denk aan nepnieuws en haatzaaiende boodschappen die bijvoorbeeld ook op Facebook en Twitter verschijnen. Dit zorgt ervoor dat steeds meer consumenten deze digitale media links laten liggen en kiezen voor meer betrouwbare nieuwsbronnen.

Voor merken bestaat een groot afbreukrisico als zij – ongewild – adverteren naast aanstootgevende content. Bijna de helft van de consumenten geeft aan merken die ze normaal gesproken wel zouden kopen, links te laten liggen als hun advertenties bij dubieuze boodschappen en filmpjes geplaatst worden. Extra reden dus voor merken en adverteerders om open te zijn over hun manier van adverteren en ervoor te waken dat advertenties op ongewilde plekken verschijnen.

Pin It on Pinterest

Shares