Deze week lanceert verzekeraar a.s.r.  een nieuwe campagne rond het thema duurzaam beleggen. Het is een vervolg op de eerdere campagne met rapper Sticks. Drie bekende Nederlanders rappen samen met hem over een onderwerp dat hen aan het hart gaat. Voor Katja Schuurman (Return to Sender) is dit kinderarbeid. Voor oorlogsfotograaf Eddy van Wessel is dat wapenhandel en voor longarts Wanda de Kanter is dat haar strijd tegen de tabaksindustrie.

Samen brengen zij het duurzame beleggingsbeleid van a.s.r. voor het voetlicht. De verzekeraar wil hiermee laten zien dat het bedrijf investeert in medicijnen, kinderonderwijs en groene energie een geen premiegeld belegt in kinderarbeid, wapenhandel en de tabaksindustrie.

Sticks: ,,Het gaat er om hoe je als bedrijf in de wereld staat. Investeren in wapenhandel, lijkt logisch dat je dat niet doet, maar dat is het helaas niet. a.s.r. laat zien dat het daarover nadenkt met hun beleid. Je leest dat dan ook terug in bijvoorbeeld de Eerlijke Verzekeringswijzer. Ik heb echt het idee dat a.s.r. goed bezig is en verantwoordelijkheid neemt. ‘Ik verwacht een duurzaam en humaan beleid’, rapte ik vorig jaar. Laat ‘t maar zien! Daarom sta ik achter de campagne, omdat het onder andere met de onderwerpen kinderarbeid, wapenhandel en de tabaksindustrie bewijst een andere verzekeraar te zijn doordat zij antwoord geven op de kritische vragen die ik heb gesteld.”

Katja: ,,Ik doe mee aan deze campagne omdat a.s.r. een voorbeeld is van een bedrijf dat verantwoordelijkheid neemt en investeert in duurzame ondernemingen. Zo werken we allemaal mee aan een betere wereld. Dat iedereen de kans krijgt om het mooiste eruit te halen. Daar draag ik graag aan bij.”

Vanaf dit weekend is de tv- en radiocampagne met Sticks, Katja Schuurman, Eddy van Wessel en Wanda de Kanter te horen en te zien. Donderdag begon de campagne al online. De commercials worden ondersteund met een abri-campagne en vlogs.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares