Autolakbedrijf Maaco bestaat 45 jaar en grijpt dit jubileum aan om een nieuwe generatie klanten te bereiken met een commercial. Het 30 seconden durende spotje is gemaakt in samenwerking met Paramounts ‘Transformers: The Last Knight’ en geregisseerd door filmregisseur Michael Bay, bekend van onder meer Pearl Harbor, Armageddon en natuurlijk Transformers.

In het spotje wil een hooggehakte dame wraak nemen op ex-vriend Brad. Op zijn gele Chevy Camaro spuit ze met een autolakspray ‘Brad Sucks’. Een andere vrouw wijst haar op een zelfde auto, die aan de overkant van de straat geparkeerd staat. Het nummerbord van deze auto… ‘B-rad’. De eerste dame ziet haar vergissing in en zegt: ‘Uh-oh, better get Maaco’. En de bespoten Camaro transfomeert tot Bumblebee, de Transformer uit de film. Foutje.

,,We zijn al 45 jaar specialist in transformeren, dus de samenwerking met ‘Transformers: The Last Knight’ past perfect bij ons,” aldus Jason Ryan, president van Maaco. ,,Klanten van alle leeftijden zijn gek op de heldenactie van de Transformers-films en dit is voor ons een mooie manier om de aandacht op het Maaco-merk te vestigen. Ook willen we met de spot millennials aanspreken en zo een compleet nieuwe generatie klanten bereiken.”

Er is een 15- en een 30-seconde-versie van de spot. Dit is de korte versie. De langere is te bekijken op The Drum.

Pin It on Pinterest

Shares