Met een nieuwe tagging tool maakt Instagram het mogelijk direct duidelijk te maken dat een bericht gesponsord is. En door wie. De tool is ontwikkeld voor influencers en merken. Instagram wil met de tagging tool de transparantie en authenticiteit waarborgen. Boven betaalde berichten kan vanaf nu de tag ‘Paid partnership with…’ komen te staan.

Niet alleen is zo direct duidelijk dat het om een commerciële boodschap gaat, ook welk merk het bericht sponsort, wordt gelijk benoemd. Onder andere Adidas, Volvo en Manchester United hebben zich al aangemeld om de nieuwe tool uit te proberen. Instagrammers kunnen hierdoor beter onderscheid maken tussen wat een influencer uit eigen beweging en interesse plaatst en waar deze voor betaald krijgt.

De tag biedt daarnaast beter inzicht in de cijfers en resultaten van een post voor alle betrokken partijen. Merken die aangemeld zijn bij de tool en dus getagd kunnen worden bij berichten, krijgen inzicht in de prestatiecijfers en zien daardoor het bereik en de engagement.

Charles Porch, creative programmes director bij Instagram, zegt dat het doel van de tagging tool is de samenwerking tussen een influencer en een merk transparanter en duidelijker te maken. Volgens hem is dit een eerste stap in meer openheid over betaalde samenwerkingen op Instagram.

Shares

Pin It on Pinterest

Shares