Voor de eerste keer staat Amazon in de top 5 van Kantar Millward Brown’s jaarlijkse BrandZ-lijst. De waarde van het merk Amazon is volgens deze lijst met 41 procent gestegen. Dit maakt Amazon een van de snelst groeiende wereldmerken.

Amazon is in de top 5 in gezelschap van Google, Apple, Microsoft en Facebook. De enorme groei heeft Amazon vooral te danken aan de gegeven dat het ‘winkelplatform’ verder kijkt dan e-commerce alleen. Zo ontwikkelt het merk content en slimme apparaten en functies zoals de Amazon Echo en Amazon Alexa.

Deze allesomvattende benadering – ‘Be everywhere’- legt Amazon dus geen windeieren. Met apparaten en functionaliteiten die ons leven makkelijker maken door de verschillende onderdelen aan elkaar te verbinden en onderling te laten communiceren, speelt Amazon goed in op de behoeften van de consument.

Pin It on Pinterest

Shares