Vodafone wil zelf bepalen op welke sites advertenties van het telecommerk getoond worden. Daarom neemt het bedrijf nu als eerste merk het heft in eigen handen. Op een speciale lijst zet Vodafone de sites waar het graag de eigen advertenties terugziet. Een ‘whitelist’ in plaats van een ‘blacklist’ dus.

Het doel is voorkomen dat Vodafone’s content op dubieuze sites verschijnt, zoals websites die nepnieuws verspreiden of haat prediken en bepaalde YouTube-kanalen. Directeur corporate affairs van Vodafone, Matt Peacock: ,,Ons standpunt is dat het onacceptabel is dat onze advertenties op walgelijke plekken verschijnen. De huidige zwarte lijst-benadering werkt niet meer.’’

Waar Vodafone nu zelf met maatregelen komt, lijken de meeste merken en bedrijven te wachten tot Google en Facebook met een sluitende oplossing komen voor dit probleem. Zij werken wel aan verbetering, maar verder dan wat updates is het tot nu toe niet gekomen. Een echte oplossing voor het feit dat advertenties ongewild op dubieuze online plekken verschijnen, is er dan ook nog niet.

Pin It on Pinterest

Shares