Marktleider Pathé introduceert in samenwerking met Livewall interactieve gaming concepten in alle 25 Pathé-bioscopen. Bioscoopbezoekers van Pathé kunnen tijdens (voor)premières, Pathé Specials en Pathé Events met hun smartphone deelnemen aan drie wisselende interactieve gaming concepten: Pathé Quiz, Pathé Fun Module en Pathé Social Wall.

Om deel te nemen, surft de bioscoopbezoeker naar de webpagina die op het filmdoek getoond wordt. Een app downloaden is niet noodzakelijk. Inloggen kan via Facebook of met een e-mailadres. Facebookgebruikers hebben de mogelijkheid met hun Facebookavatar deel te nemen aan het spel en deze ook te tonen op het grote scherm. Bij Pathé Quiz krijgen bezoekers tien beeldfragmenten te zien met daaraan gekoppeld een filmgerelateerde vraag. Met hun smartphone beantwoorden zij de vragen. Na afloop van de quiz verschijnen de winnaars op het scherm.

Bij Pathé Fun Module krijgen bezoekers tien filmfragmenten te zien met meerkeuzevragen. Met hun smartphone kiezen deelnemers een van de twee antwoorden. Het bioscoopscherm is hierbij in tweeën gesplitst. Op basis van hun antwoorden worden de Facebookavatars op één van de twee helften getoond. Na de laatste vraag krijgen de bezoekers een match te zien die ze kunnen delen via social media. In het geval van Pathé Social Wall uploaden bezoekers een foto van zichzelf op Instagram, Facebook of Twitter met een gekoppelde hashtag en zien ze de foto terug op het grote doek. In de toekomst hoopt Pathé de Social Wall ook op de narrowcasting in de bioscopen te kunnen vertonen.

Pin It on Pinterest

Shares