Wieden+Kennedy New York heeft voor Delta Airlines een originele manier bedacht om de aandacht van New Yorkers te trekken. In Williamsburg, Brooklyn, is een metershoge date-muur verrezen met afbeeldingen van exotische bestemmingen. Voorbijgangers kunnen zichzelf met een van de reisbestemmingen op de achtergrond op de foto zetten en deze selfies gebruiken op Tinder.

Zo lijkt het alsof ze midden in een Hollands bollenveld staan, met een molen op de achtergrond. Of bijvoorbeeld bij een typisch Britse telefooncel, midden in Londen. Met de Eiffeltoren of de toren van Pisa op de achtergrond op de foto gaan, kan ook. De singles hoeven nu niet meer echt op reis om online toch welbereisd te lijken.

En dat is belangrijk in de online datingwereld. Want ‘World travelers are more likely to be swiped right’, zo luidt de tekst op de gigantische muur. Voor meer succes op Tinder, maak je dus een selfie voor de date-muur. Single New Yorkers uit Williamsburg die zich in werkelijkheid geen wereldreizen kunnen permitteren, kunnen zich – met een vette knipoog – toch voordoen als echte jet-setters.

De speciale selfiemuur zal de hele zomer in Brooklyn staan. Andrew Rae zorgde voor de leuke illustraties. De humoristische marketingactie is onderdeel van een grotere campagne. Delta organiseert bijvoorbeeld ook een event voor singles en een fotoshoot met een professionele fotograaf in samenwerking met Tinder.

 

Pin It on Pinterest

Shares