Ikea lanceerde eind vorige week zijn nieuwe wereldwijde reclamespot. De hoofdrol is weggelegd voor de blauwe tas die iedereen wel kent: de Frakta. ,,Waarom zou functionaliteit en kwaliteit alleen voorbehouden zijn voor een paar gelukkigen, als wij daar iets aan kunnen veranderen?,” vraagt de voice-over zich af.

Je zou denken dat Ikea het spotje gemaakt heeft in het verlengde van alle aandacht die de iconische blauwe tas kreeg, nadat Balenciaga een peperdure tas uitbracht, die verdacht veel op Ikea’s shopper leek. Maar creatief directeur Johan Holmgren van Acne Advertising vertelt dat de productie van het spotje al ruim voor dat incident gestart was en er dus geen verband is.

Het resultaat is een mooi gemaakt, origineel filmpje over ,,de tas die wereldwijd het hardst moet werken.’’ De Frakta wordt voor allerlei doelen gebruikt: van shopping bag tot strandtas en van hondenjasje tot de tas waarin je de spullen van je ex naar buiten kunt gooien. De tas staat symbool voor Ikea’s missie om kwaliteit voor iedereen beschikbaar te maken.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares