Wie denkt aan Men’sHealth magazine, denkt toch vaak eerst aan ijdele gespierde mannen die uren in de sportschool staan. Maar het is daardoor ook een tijdschrift met een grote mannelijke doelgroep.

 

Afgelopen zomer gooide het blad het over een andere boeg met de #MendTheGap campagne in Groot-Brittannië. Het doel is om extra aandacht te vragen voor psychische problemen onder mannen, nadat onderzoek aantoonde dat mannen drie keer vaker zelfmoord plegen dan vrouwen.

 

Op de speciale ‘Mend The Gap’ pagina van de Engelse website van het tijdschrift verschenen verhalen over depressies, alcoholmisbruik en zelfmoordgedachten. Met een video waarin voormalig boxer Ricky Hatton praat over zijn psychische problemen werd de campagne officieel gestart. Ook in het tijdschrift zelf staan nu regelmatig verhalen die zich richten op dit onderwerp of de mannelijke psyche. Een goede en slimme stap van Men’sHealth.

 

Pin It on Pinterest

Shares