Het afgelopen weekend zijn er een aantal nieuwe, en/of bestaande programma’s opnieuw van start gegaan. Dit heeft voor heel wat veranderingen gezorgd in de kijkcijfer Top 5 van dit weekend.

Op vrijdag gaan we meteen van start met de nummer 1 en dat is, alweer het vijfde seizoen van, The Voice of Holland met 2.100 000 kijkers. Humberto Tan haalde met de eerste week van het tweede seizoen van RTL Late Night gelijk een record. Het RTL-programma scoorde voor het eerst vijf avonden op rij meer dan een miljoen kijkers, met op de vrijdagavond 1,4 miljoen kijkers als uitschieter.

Goed nieuws voor Henny Huisman: zijn Surprise Surprise was met een dikke één miljoen kijkers het best bekeken SBS-programma van de zaterdagavond. Henny, Do en Airen deden het daarmee nét iets beter dan Gerard Joling, Jan Smit en Kim-Lian van der Meij met Beat It! Deze laatste was goed voor 949.000 kijkers, en staat daarmee niet in de Top 5.

Qua amusement nomineert RTL 4 toch de zaterdagavond. Ondanks de mooie cijfers voor SBS, kozen de meeste mensen toch voor RTL 4 Holland’s Got Talent. Dat was met 1.52 miljoen het meest populaire amusementsprogramma. Na de talentenjacht was de tweede aflevering van Paul de Leeuws chaotische spelshow Roodkapje goed voor 1.14 miljoen kijkers. Sterke scores, al moet gezegd worden dat ze voor beide programma’s zo’n 100.000 lager dan vorige week liggen.

NPO 1 domineert de hele Top 5 op de zondagavond. Het 20 uur Journaal wat alle dagen terug te vinden is in het overzicht en staat op zondag zelfs op nummer 1 met bijna 3 miljoen kijkers! Dat Nederland een voetballand bij uitstek is bewijst ook deze Top 5 weer, met 2 voetval gerelateerde programma’s erin. Live vanaf het Museumplein werd ‘Sing a Long’ onder begeleiding van het Metropole Orkest uitgezonden. Er traden diverse artiesten op zoals: Simone Kleinsma, Berget Lewis, Willeke Alberti, Henk Poort, Chantal Janzen en Jim Bakkum. Zij zongen bekende nummers uit lopende en nieuwe musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn waarbij het publiek luidkeels mee kon zingen.

Hieronder een overzicht van de kijkcijfer Top 5 van afgelopen weekend.

Pin It on Pinterest

Shares