Redactie Team

Titus Eikelboom

Directeur

Ik ben Titus Eikelboom en ik ben sinds 1 oktober de directeur van frank.news. Daarvoor was ik eigenaar van het mediabureau Stroom dat inmiddels onderdeel is van de Candid Group. Ik werk al 25 jaar in de media en marketing als strateeg. Als directeur van frank.news ben ik nu, samen met onze hoofdredacteur, verantwoordelijk voor de inhoudelijke en commerciële ontwikkeling van ons nieuwsplatform.

Bas Hakker

Hoofdredacteur

Hoofdredacteur. Herontdekte de marketingwereld door frank.news, maar houdt nog altijd van de journalistiek. Gelooft in ‘frank.news het bureau’, maar vooral in dit clubje bijzonder leuke, aardige mensen die er werken. Moet vaak denken aan Ischa Meijer die ooit zei: mag ik bij jullie clubje? Oh ja, vindt het leuk om zich helemaal op contentmarketing te storten en gaat daar voorlopig nog even mee door.

Sarah van der Ree

Content- en redactiemanager

Als webredacteur en redactiemanager ben ik verantwoordelijk voor het contentmanagement van Frank.news, zowel op het online nieuwsplatform als op de social media kanalen. Samen met een heel team van mensen binnen de Candid Group zorg ik dat alles reilt en zeilt, dat geposte artikelen op alle media verschijnen en bewaak ik de vorm en het concept van het nieuwskanaal.

Floortje Stevens

Content Consultant

Mijn naam is Floortje Stevens en ik ben sinds 1 december werkzaam bij Frank.news. Daarvoor was ik media consultant bij de Candid Group, waar Frank.news een onderdeel van is. Ik werk al 7 jaar in de media als consultant. Als content consultant van Frank.news help ik marketing en communicatie professionals met het opzetten van content marketing plannen.

Redactie Frank.News

We zoeken naar allianties met gelijkgestemden. Members en partners die de Frank-gedachte onderschrijven. Frank.news wil een medium zijn dat staat voor een boodschap, voor een idee. Geen trucs, geen gebakken lucht, gedraai of geslijm. Gewoon Frank. Eerlijk, met open vizier. What you see is what you get. Heb je tips, ideeën of persberichten die Frank zijn? Stuur ze naar de redactie.

Heleen Scheurwater

Redactie frank.news

Journalistenbloed kruipt altijd waar het niet gaan kan. Nadat ik de School voor Journalistiek had afgerond, ben ik van alles gaan doen, maar aanvankelijk weinig journalistieks. Zo begon ik aan een studie Geschiedenis (die ik overigens ook afrondde) en ging ik aan de slag in de media. Maar toch… Het schrijven ging niet uit mijn systeem en inmiddels ben ik werkzaam in twee werelden: de journalistiek en de media. Voor frank.news volg ik de ontwikkelingen binnen de media op de voet.

André Oerlemans

Redactie

Man uit Dordrecht, zeer ervaren journalist en hoofdredacteur. Bracht clubje bij elkaar. ,,De marketing- en reclamebranche verdient net zo’n sterke en onafhankelijke journalistieke nieuwssite als andere branches. Dat is dan ook mijn belangrijkste drijfveer om te schrijven voor frank.news. Ik heb geen boodschap aan gevoelige snaren en porseleinkasten, kan aardig gebakken lucht ruiken en heb een zwak voor jonge honden die met nieuwe ideeën de gevestigde orde tarten. Dat zie je bijvoorbeeld terug in mijn verhalen over greenwashing en de Snapchat-tieners van GoSpooky.’’

Frans Oremus

Redactie

Ook een volbloed mediajournalist. Wat hij met marketing heeft? ,,Een haat-liefde verhouding. Ik kan me vreselijk ergeren aan klungelige of liefdeloze marketing. Van slimme, eloquente en mooi verbeelde marketing kan ik oprecht blij worden.’’ En frank.news? ,,Een eigenzinnig, jong en dynamisch medium dat werkelijk onafhankelijk schrijft over media en marketing. Verhalen die over het vak gaan - met diepgang en een vleugje humor - los van hypes en de waan van de dag.’’ Het meeste voldoening haalde hij uit een verhaal over mensen die levenslang achtervolgd worden door Google. ,,Belangrijk omdat het ‘vergeetrecht’ iedereen aangaat. We moeten als individu een beetje in de hand kunnen houden welke digitale sporen we achterlaten. Dat botst soms met het recht op vrije meningsuiting - daarom is er nog steeds geen sluitende remedie.’’

Ralph Rozema

Redactie

Het liefst reist hij de wereld rond, van Brazilië, de VS tot Japan. Met oog voor het betere verhaal over de ontwikkelingen in media en marketing in de hele wereld. ,,Media en marketing veranderen razendsnel door de tech- en onlinewereld. Mijn specialisaties bij frank.news zijn de nieuwste ontwikkelingen in tech, media en marketing, die vanuit de VS naar Nederland overslaan. Zie bijvoorbeeld mijn verhaal over Y Combinator, de school waar de grote startups vandaan komen. Met grote invloed, in de VS en steeds vaker ook in Nederland.’’

Bram van Noord

Redactie

Amsterdammer. Weet alles van media en de bureauwereld, maar loopt niet te koop met zijn kennis. Houdt ervan om een beetje boven de partijen te hangen om te analyseren wat er gebeurt en welke kant het opgaat. Is geboeid door de overgang van de nattehaartjestelevisie naar de technische mannen en vrouwen die moeiteloos merk X aan mevrouw Y op Facebook verbinden. Heeft het onbegrip gezien in de ogen van de oude mediawereld die dacht dat het altijd hetzelfde zou blijven.

Kim Buitenhuis

Redactie

Van Snapchat tot YouTube en van Instagram tot Facebook; als online coördinator volg ik de ontwikkelingen in de digitale wereld op de voet. Hoe kunnen verschillende media en merken hierop inspringen? Wat gebeurt er al en wat kan beter of anders? Ik ben ooit begonnen als redacteur en trendwatcher bij communicatiebureau Doornvogel, heb daarna als redacteur bij magazine Yes gewerkt en als online coördinator en redacteur voor CosmoGIRL! Sinds kort ben ik voor mezelf begonnen en schrijf ik voor verschillende bladen en mediabureaus. Voor Frank.news duik ik nog meer in de (digitale) trends binnen medialand.

Kim van der Meulen

redactie

Ervaren mediajournaliste, woont in Utrecht. ,,Het ene merk overleeft, het andere sterft een vroege dood: marketing speelt daar vaak een grote rol in.’’ Wat ze van frank.news vindt? ,,Een eigenwijze site met onafhankelijke stukken en een smoel. Zo hoort het.’’ Ze schrijft het liefst over retail en ‘over hoe media en bedrijven zich in de markt zetten, zich ontwikkelen en overleven’.’’ Haar allertofste verhaal? ,,Mijn verhaal over de rebranding van Videoland was niet alleen mijn eerste verhaal, ik kon er ook mijn eigen fascinatie op loslaten: ik kwam er als kind vaak en vind het wonderbaarlijk hoe de keten na een faillissement digitaal herrees.’’

Lianne Kooistra

Redactie

“Ik schrijf omdat ik wil weten hoe andere mensen dat doen, leven.” Grunberg schreef dat eens en ik dacht: hé, dat geldt ook voor mij. Daarom verkoos ik sociale redactie lang boven het keiharde nieuws brengen. Dat deed ik tijdens een carrière die 14 jaar geleden begon als ‘stukjesschrijver’ en columnist, en later als communicatiemeisje, journalist, redacteur en hoofdredacteur. ‘De persoon of kwestie áchter…’ vastleggen in woorden, vind ik nog steeds het mooiste dat er is. Na 3 jaar hoofdredacteurschap bij Vakblad Supermarkt (Google maar niet, het is ter ziele) begon ik in 2013 voor mezelf als copywriter. Uiteenlopende concepten en teksten voor mooie A-merken, creatieve bureaus en de MKB’er. Offline, online, de hele rambam. U ziet: van alles wat. Kom overal wel een interessant verhaal of bevinding tegen. Op Frank. News wil ik de Frank-waardigste delen.

Mathilde Min

Redactie frank.news

Schrijft de newsflashes en dat doet ze goed. Weet veel van het vak. Wat heeft ze met marketing? ,,Interessant als het gaat om het overbrengen van een boodschap, of beter nog: het vertellen van een verhaal, op een innovatieve, verrassende manier. Waar commercie, media en creatie samenkomen en nieuwe ideeën ontstaan.’’ Wat ze van frank.news vindt? ,,Frank.news weet steeds te verrassen met fijne artikelen die prettig lezen. Door de originele onderwerpkeuze en door op een verfrissende en journalistieke manier naar nieuws en ontwikkelingen in de branche te kijken.’’ Zoals gezegd maakt ze de nieuwsberichten. ,,Hiervoor struin ik dagelijks de belangrijkste nieuwsbronnen af en daar doe ik zelf ook veel inspiratie op.’’

Pin It on Pinterest