Over ons

Frank.news is de website over marketing en communicatie, eind 2015 bedacht door mediabureau Head to Head, onderdeel van de Candid Group. We richten ons op iedereen die ook maar iets met marketing heeft. Candid Group-eigenaar Gérard Ghazarian wilde ervaring opdoen voor zijn bureaunetwerk met contentmarketing, een vakgebied immers waar veel mensen iets van vinden, maar waar praktijkervaring vaak ontbreekt. Ook vond hij het bestaande aanbod van marketingnieuws niet geweldig. Teveel gedoe over Cannes, te weinig inhoud. Er werd wat budget vrijgemaakt, een clubje marketingjournalisten geformeerd en het begin was daar!

 

Het karakter van Gérard én de mentaliteit van dat clubje journalisten kwamen ergens bij elkaar en zo ontwikkelde zich langzaam een formule. Dit merk Frank.news is het beste samen te vatten in een paar statements, noem het onze waarden in het dure reclamejargon dat we zo kritisch benaderen. Het zegt iets over wie wij zijn, maar vooral over het publiek waarvoor we de verhalen maken.

 

✔ Marketing is van iedereen en voor iedereen. Hoewel de branche niet echt een hele goede naam heeft, willen wij iedereen inspireren die ook maar iets met marketing te maken heeft. Dat kan een beginnend bandje zijn dat naam wil maken in de regio, maar ook de marketingbaas van Unilever die gaat samenwerken met YouTubers.

 

✔ Het gaat ons niet om ‘how to’, maar om inspiratie. Voor verhalen over de exacte manier waarop je doelgroepen moet targeten zijn prima websites, maar wij willen liever de beste op dit gebied interviewen. Waar liep hij of zij tegenaan, wat ging er mis en wat moet er beter?

 

✔ Wij houden niet van interessant doen, maar geloven wel in een journalistieke aanpak. Wij doen dus niet aan lijstjes waarop de nummer 1 tot en met 10 betaald hebben om mee te doen. Frank.news is weliswaar van de Candid Group en als mensen van dit bedrijf iets boeiend te melden hebben dan schrijven we erover, maar als het een pleidooi voor eigen parochie is dan zetten wij er netjes ‘sponsored story’ boven (zie punt 4).

 

✔ Oh ja, die journalistieke principes maken ons trouwens niet ongevoelig voor iets verdienen. Op die manier kunnen we immers (nog) betere verhalen maken. Als grote bedrijven – via ons – contact willen hebben met marketingliefhebbers dan maken we een geweldig verhaal voor hen en ook daar zetten we netjes ‘sponsored story’ boven.

 

✔ Dat Coen naar bureau ABC gaat voor een paar honderd euro extra is prima voor bureau ABC (en voor Coen), maar verder interesseert dat niet zoveel mensen. Daar schrijven wij dus niet over, het boeit onze lezers niets. Stuur die persberichten dus lekker naar iemand anders en schrijf liever een geweldig, visionaire verhaal over contentmarketing-, sportmarketing- of Facebooktargetingcases.

 

✔ We doen niet aan nieuws, maar schrijven wél over de actualiteit. Als iedereen heeft geschreven over de nieuwe inrichting van de filialen van Blokker dan maken wij een verhaal over het merk. Als iedereen het personeel heeft geïnterviewd van V&D dan maken wij een vergelijking met AH (allebei uit 1887, maar wat een verschil). We proberen anders te zijn.

 

✔ Natuurlijk focussen we op de ontwikkelingen in Nederland, maar we willen ook de internationale ontwikkelingen volgen, puur omdat onze achterban dat ook doet. En dus schrijven we veel over bedrijven als Amazon, Facebook en Google.

 

✔ Wij maken er geen gewoonte van, maar we vinden eigenlijk regelmatig iets. Of het nu om Serious Request gaat of om de nieuwe tv-commercial van Heineken..we hebben een mening. Zo’n mening zetten we in een blog of in een Franky, maar ook wel eens gewoon in een interview. Sorry daarvoor.

 

✔ De basis is vooral dat wij marketing een heel leuk vak vinden, het vraagt creativiteit en als je er iets van weet dan kan je daar van alles mee. Geen vak om je voor te schamen. Natuurlijk is het slecht als je rommel aan de man brengt, maar dan val je in deze tijden altijd door de mand. Wat is er mooier dan: HEMA transformeren in een merk dat staat voor homorechten, het bandje van je broer op topfestivals laten spelen, duurzame t-shirts verkopen met leuke quotes van BN’rs, het YouTube kanaal van die onbekende online comedian grootmaken of eindelijk die discotheek voor zestienjarigen in je dorp beginnen? Je bedenkt iets gaafs en daar creëer je een markt voor, niets mis mee vinden wij.

 

Auteur: Bas Hakker, Hoofdredacteur frank.news

 

Contact

 

Pin It on Pinterest