Over ons

Frank.news is de website over marketing en communicatie, eind 2015 bedacht door Gérard Ghazarian, CEO van de Candid Group en journalist André Oerlemans. We richten ons op iedereen die ook maar iets met marketing heeft. Ons merk is het beste samen te vatten in een paar statements, noem het onze waarden in het dure reclamejargon dat we zo kritisch benaderen. Het zegt iets over wie wij zijn, maar vooral over het publiek waarvoor we de verhalen maken.

✔ Marketing is van iedereen en voor iedereen. Hoewel de branche niet echt een hele goede naam heeft, willen wij iedereen inspireren die ook maar iets met marketing te maken heeft. Dat kan een beginnend bandje zijn dat naam wil maken in de regio, maar ook de marketingbaas van Unilever die gaat samenwerken met YouTubers.

✔ Het gaat ons niet om ‘how to’, maar om inspiratie. Voor verhalen over de exacte manier waarop je doelgroepen moet targeten zijn prima websites, maar wij willen liever de beste op dit gebied interviewen. Waar liep hij of zij tegenaan, wat ging er mis en wat moet er beter?

✔ Wij houden niet van interessant doen, maar geloven wel in een journalistieke aanpak. Wij doen dus niet aan lijstjes waarop de nummer 1 tot en met 10 betaald hebben om mee te doen.

✔ Oh ja, die journalistieke principes maken ons trouwens niet ongevoelig voor iets verdienen. Op die manier kunnen we immers (nog) betere verhalen maken. Als grote bedrijven – via ons – contact willen hebben met marketingliefhebbers dan maken we een geweldig verhaal voor hen en zetten daar netjes ‘sponsored story’ boven.

✔ Dat Coen naar bureau ABC gaat voor een paar honderd euro extra is prima voor bureau ABC (en voor Coen), maar verder interesseert dat niet zoveel mensen. Daar schrijven wij dus niet over, het boeit onze lezers niets.

✔ We doen niet aan nieuws, maar schrijven wél over de actualiteit. Als iedereen heeft geschreven over de nieuwe inrichting van de filialen van Blokker dan maken wij een verhaal over het merk. We proberen anders te zijn.

✔ Natuurlijk focussen we op de ontwikkelingen in Nederland, maar we willen ook de internationale ontwikkelingen volgen, puur omdat onze achterban dat ook doet. En dus schrijven we veel over bedrijven als Amazon, Facebook en Google.

✔ Wij maken er geen gewoonte van, maar we vinden eigenlijk regelmatig iets. Zo’n mening zetten we in een blog genaamd “Gefrankeerd”, maar ook wel eens gewoon in een interview. Sorry daarvoor.

✔ De basis is vooral dat wij marketing een heel leuk vak vinden, het vraagt creativiteit en als je er iets van weet dan kan je daar van alles mee. Geen vak om je voor te schamen. Natuurlijk is het slecht als je rommel aan de man brengt, maar dan val je in deze tijden altijd door de mand.

Bas Hakker, Hoofdredacteur frank.news

 

Contact

 

Pin It on Pinterest