Wantedness. De betekenis die het bekende Amerikaanse bureau Wunderman aan die term geeft, vind je niet in het woordenboek. Het is een term – die als uitkomst van een recente studie – aangeeft dat merken echt om hun klanten geven.

 

Uit een recent uitgevoerde studie van Wunderman blijkt dat bedrijven nieuwe klanten het beste bereiken door een bepaalde ‘wantedness’ te creëren. Het bureau definieert dit als volgt: ,,De mate waarin een merk bewijst toegewijd te zijn om een klant voor zich te winnen. Bij alle touchpoints en gedurende het hele aankoopproces.” De studie werd uitgevoerd in zowel de VS als Groot-Brittannië onder mensen tussen de 18 en 65 jaar oud. Met als doel: merken beter te verbinden met hun klanten.

 

Volgens Wunderman focussen marketeers traditioneel gezien altijd op manieren om een langdurige relatie met klanten op te bouwen. Uit het onderzoek blijkt echter dat merken juist nu nog meer moeten aantonen dat hun commitment ligt bij het bedienen van die consument en zijn groeiende verwachtingen, op ieder moment van de dag. 79 Procent van de ondervraagden zei dat ze alleen overwegen een product aan te schaffen van merken die tonen dat ze hun behoeften begrijpen.

 

Een ander belangrijke uitkomst is hoe essentieel de mobiele telefoon is geworden in het hele aankoopproces. 90 Procent van de ondervraagden geeft aan dat hun smartphone helpt om betere aankopen te doen. Dit betekent dat merken meer moeten letten op hoe hun mobiele beleving is voor online shoppers. Ook opvallend is dat het merendeel van de respondenten het belangrijk vindt dat bedrijven met nieuwe ideeën zoals AR of VR komt als het gaat om hun marketing.

Lees meer over het onderzoek op https://www.wantedness.com/.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares