In een gesprek met Adweek vertelt Andrew Bosworth, verantwoordelijk voor de advertenties op Facebook, over de nieuwe strategie voor 2017.

 

Facebook’s vice president Engineering vindt dat mensen hun smartphones ‘verkeerd’ gebruiken. ,,Ik ben nog steeds enorm gefascineerd door deze apparaten en wat we ermee kunnen doen. Toch gebruiken de meesten ze nog lang niet op de manier die ik zou verwachten.”

 

Als het aan Bosworth ligt, zou Facebook mensen moeten helpen door ze meer toegang te geven als het gaat om het bestellen van eten, het kopen van tickets voor evenementen en te zien wat er het komende weekend te doen is. Facebook ondernam eerder al wel enkele stappen, zoals de integratie van chatbots. Facebook wordt ook steeds vaker gebruikt om bepaalde diensten aan te bevelen onder vrienden.

 

De plannen voor 2017:

Gepersonaliseerde advertenties die aan de man worden gebracht met behulp van kunstmatige intelligentie en media op maat. Hierdoor kunnen merken zich beter richten op klanten die geïnteresseerd zijn in een bepaald product of service. Het afgelopen jaar kwam Facebook onder vuur te liggen door de foutieve statistieken voor adverteerders. In 2017 wil Facebook er alles aan doen om nog transparanter te zijn. ,,We zullen nooit perfect zijn. Maar we gaan ons richten op transparantie, waardoor marketeers en adverteerders nog beter weten waar ze aan toe zijn.”

Pin It on Pinterest

Shares