Uitgevers maken steeds vaker gebruik van virtual reality-toepassingen en 360 gradenvideo’s. Vaak weten ze zich echter nog geen raad met augmented reality: de live techniek die bepaalde elementen via computertechniek toevoegt aan de werkelijkheid. The New York Times weet wel raad.

 

De Amerikaanse krant lanceert een IBM-gesponsord project ‘Outthink Hidden’, geïnspireerd door de film Hidden Figures. De film gaat over Afrikaans-Amerikaanse vrouwen die in de jaren ’60 bij NASA werkten. Het project is gelanceerd in de nieuwe Time’s app die gratis te downloaden is via iTunes en Google Play.

 

Het idee is om door middel van augmented reality de smartphone te veranderen in een virtueel museum. Gebruikers leren aan de hand van 3D-afbeeldingen, video, audio en tekst – die geactiveerd worden door sensoren – over de geschiedenis van de bewuste film.

frank.news/Zo doe je dat: NY Times lanceert augmented reality app
Shares

Pin It on Pinterest

Shares