Soms komt een bedrijf met een product waarvan je je kunt afvragen: is het een mooie marketingstunt of is het doel daadwerkelijk verkoop? Dat geldt ook voor L’Oreal, dat met een speciale borstel komt die registreert of je haar droog of beschadigd is.

 

De slimme haarborstel laat via de bijbehorende mobiele app ook zien hoe en hoe hard je je haar borstelt. De uitkomsten worden weergegeven in een score. De software in de app wordt niet alleen gebuikt om het kamgedrag te monitoren, maar – daar komt de slimme marketingtruc – geeft de gebruiker vervolgens aan welke haarproducten hij of zij het beste kan gebruiken. Die zijn natuurlijk allemaal van Kérastase, een lijn van L’Oreal zelf.

De borstel en de app zijn gemaakt in samenwerking met Withings, een dochterbedrijf  van Nokia. Voor een slordige 192 euro is de borstel vanaf halverwege 2017 aan te schaffen. Wij zijn benieuwd welke ‘beautyfreaks’ in deze marketingstunt zullen trappen.

 

Pin It on Pinterest

Shares