Influencers trekken meer dan de helft van de vrouwen over de streep om een bepaald product te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van Influencer platform Bloglovin’.

 

Het afgelopen jaar was influencer marketing niet meer weg te denken binnen de marketingstrategie van veel brands. Het blijkt vaak een populaire en effectieve manier te zijn om consumenten te bereiken. Influencer platform Bloglovin’ zocht uit hoe vrouwelijk+e consumenten denken over deze marketingtactiek en ook welke nadelige effecten ondervinden. Tijdens hun onderzoek afgelopen november 2016 deden wereldwijd 22.000 vrouwen mee.

54 Procent van de vrouwen gaf aan een product aan te schaffen na een aanbeveling van een influencer. 45 Procent van hen volgt een merk nadat een influencer het promootte. Wat opvalt is dat vrouwen liever niet overspoeld worden met gesponsorde posts. 37% Van de vrouwen gaf aan dat ze een merk of influencer ook zo weer ontvolgen als deze teveel gesponsorde content laat zien.

Authenticiteit speelt ook een belangrijke rol als het gaat om engagement. Van de vrouwen zegt 64 procent meer ‘feeling’ hebben met een post die oprecht aanvoelt dan een post die overduidelijk gesponsord is door een merk. Meer dan 62 procent van de vrouwen volgen de influencers op minstens twee platforms. Daarbij is Facebook (57,1) het populairst, gevolgd door Instagram (48.8). Slechts 7 procent volgt influencers op Snapchat.

 

Pin It on Pinterest

Shares