TV-reclame zorgt voor de hoogste ROI (Return On Investment), dat blijkt uit een analyse van advertentiebestedingen door negen grote FMCG-adverteerders.

 

De ROI’s van print, video, radio en online display lagen allemaal beneden het break-even punt van een Australische dollar. Televisie is het enige medium dat op korte termijn winst oplevert. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat de impact van tv langer is dan die van andere media, gevolgd door OOH (Out-of-home-advertising), video, online display, print en radio.

 

Toch is er ook kritiek op het onderzoek. Zo zou deze data onvoldoende data opleveren voor marketeers omdat het mediamultiplier-effect er niet bij betrokken wordt en er alleen gefocust wordt op de korte termijn ROI. Zo zou een goede markeer niet in mediakanalen en strategieën investeren indien deze niet werken. Bekijk hier de complete analyse en het onderzoek.

 

Pin It on Pinterest

Shares