We konden er allemaal op wachten: Instagram gaat het makkelijker maken voor gebruikers om producten te kopen die ze op het platform zien.

 

De foto- en video-app begint volgende week met het testen van een nieuwe optie die merken productdetails laat tonen. Hierdoor kunnen gebruikers direct op het product klikken en deze online aanschaffen. De eerste merken die hiermee testen komen allemaal uit de VS. Ze kunnen ieder vijf producten taggen in een foto. De tag toont vervolgens de productnaam en de prijs. Elke tag opent vervolgens met gedetailleerde informatie.

 

Om een product via Instagram aan te schaffen, kan de gebruiker kiezen voor de optie ‘Shop Now’. Vervolgens wordt hij of zij doorgestuurd naar de website van het merk. Deze verandering is cruciaal voor zowel marketeers als consumenten: het laat merken nog beter content ontwikkelen gebaseerd op de interesse van potentiële klanten. Tegelijkertijd is het voor de consument makkelijker om iets aan te schaffen. Merken die meedoen aan de test zijn onder andere Levi’s, Macy’s, Michael Kors, Shopbop en Hollister.

frank.news/Instagram test online winkelen
Shares

 

Pin It on Pinterest

Shares